Тарт с тиквички

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Тарт с тиквички1 / 2
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кори за баница - 4 бр. фини точени
  • масло - 20 - 30 г разтопено
  • яйца - 2
  • прясно мляко - 100 мл
  • сирене - 50 г или рикота
  • пармезан - 50 г
  • тиквички - 280 г бейби
  • чесън - 1 скилидка
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • босилек - клонка
  • лют пипер
  • сол
  • черен пипер
  • чери домати - клонка дребни
  • кедрови ядки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се разрязват на половина по късата страна.

Получените правоъгълници се намазват поетапно от едната страна с масло и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене (28х18 см), като краищата се оставят да стърчат. Запичат се в загрята на 180 градуса фурна за 4-5 минути докато се зачервят.

Тиквичките се нарязват на тънки колела и се поръсват с малко брашно. Сиренето се намачква с вилица, добавя се прясното мляко, разбитите яйца, половината от настъргания пармезан и нарязани листа от босилек.

Овкусява се със сол, черен пипер, индийско орехче. Отгоре се нареждат тиквичките, останалия пармезан и лютия червен пипер. Пече се 30 минути, като при необходимост се покрива с алуминиево фолио.

Към края на печенето фолиото се маха и тартът се поръсва с шепа кедрови ядки. Сервира се топъл, гарниран с чери домати и листа босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: