Хрупкави крилца с картофки

31/01/2017
Diana Voinova
отDiana VoinovaНовак91
"Тайната на хрупкавите крилца е в панировката. И да - пържени са най-вкусни за ужас на диетолозите "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 056
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • царевично нишесте - 300 г
  • яйца - 5 бр.
  • сол - на вкус
  • картофи - 2 кг.
  • кетчуп - 250 г
  • сос - 50 г барбекю
  • горчица - 300 г
  • крилца - 2 кг.
  • грис - 300 г
  • олио - за паниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крилцата се овкусяват със солта. Грисът се смесва с половината нишесте. Отделно се разбиват яйцата.

След това крилцата се панират, като топят се в остатъка от нишестето, яйцата и сместа с грис и се пържат на маслена баня до готовност.

Обелете и изпържете картофките. Смесете кетчупа и барбекюто. Отделно сложете горчица и сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!