Гръцка питка с маслини

от Black AngelНовак
17/03/2012
"Една от причините гърците да са толкова спокойни и усмихнати е, че гледат да хапват винаги вкусотии "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции1 бр.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 643
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладка вода със захарта. Към нея прибавете и разбъркайте брашното, млякото и солта.

Замесете тестото и го оставете да втаса, докато увеличи обема си двойно.

Разделете тестото на 2 части. Всяка се разточва с големината на тавата, в която ще печете. Добре е да е по-голяма.

Разточете първата питка, намажете я с разтопено масло и поръсете с накълцани маслини.

Отгоре сложете втората разточена питка и намажете с разбитите жълтък и кисело мляко.

Направете украсата от няколко нарязани маслини и лук и сложете да се пече на 180 градуса в предварително загрята фурна, докато хубаво се зачерви.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 4
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

иво
иво
24.03.2013 15:00
С настърган кашкавал отгоре е супер
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията