Ароматен свински врат на фурна

31/01/2017
Елица Александрова
отЕлица АлександроваПомощник Готвач37117
"Изкусително предложение за обяд, на което не можете, не искате и не бива да отказвате "
Приготвяне120 мин.
Готвене150 мин.
Общо270 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 911
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се смес от всички подправки и течни съставки и свинското месо заливаме добре с тях. Слага се в съд и се оставя няколко часа, а най-добре и цяло денонощие, за да поеме хубаво от подправките.

Когато дойде време, слагаме в тава за печене, покриваме с фолио и слагаме да се пече първоначално за 10 минути на силна фурна - 220 С, след това се намалява на 180 С, добавя се още малко от бирата(виното) и се пече за 1 час и 30 мин.

След дългото печене махаме фолиото, маже се с глазурата, всичко е смесено предварително в чашка.

Запича се за 15 - 20 минути до златисто, оставя се да изстинe, поднася се със сос от гъби по желание.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Елица Александрова
Да, накрая преди да го извадите от фурната може да го заливате със сосчето, което е пуснало при печенето, за да хване коричка. Или да си направите глазура като намажете с барбекю сос или кетчуп.
1
0
Ели Диди
Ели Диди
31.01.2018 13:08
Не разбрах каква глазура. Течните съставки и подправките нали се мажат в началото.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!