Банички с кисело зеле и картофи

30/01/2017
Карина Трендафилова
отКарина ТрендафиловаПомощник Готвач1136213672
"Едни по-различни банички, които ще намерят своите верни почитатели и тук при нас "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции16-17 бр.
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо512
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите. Намачкваме ги в купа и добавяме вода, за да се получи каша с гъстотата на картофено пюре. Киселото зеле нарязваме на много ситно и го запържваме в тенджерка за няколко минути. После добавяме водичка и оставяме така да поври поне 30-40 минути, за да омекне.

Добавяме зелето още топло при картофите и хубаво разбъркваме сместа.

Взимаме корите за баница и разделяме на половина няколко листа. Обилно намазваме всеки лист с олио, слагаме от плънката около 1-2 лъжици (зависи кой как обича - да е по-хрупкаво, 1 лъжица, а ако искате да бъде по-сочно, 2-3 лъжици).

Завиваме или като триъгълник, или като правоъгълник, и двата варианта са удачни. При триъгълника баничките стават по-хрупкави, а при правоъгълника - по-меки.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Много бързо са готови - за 10-15 минути, но най- добре да се следят. Като хванат загар от едната страна, ги обръщам за още 5 минути от другата и ги вадя.

Топлите банички слагам в тенджера с капак, за да се задушат и да са по-меки. Вкусни са както топли, така и студени!подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар