Бисквитена торта с яйчен крем и сладко от смокини

30/01/2017
Tania Rusenovaот Tania RusenovaПомощник Готвач
"Обикновена бисквитена торта с необикновено завладяващ вкус "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо451
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 2 яйца много добре. После поставяме 5 с.л. брашно и започваме да бъркаме докато самата смес стане хомогенна. След като е готова поставяме млякото със захарта на котлона.

На тънка струйка сипваме готовата вече смес към млякото, като непрекъснато бъркаме, за да не се получат топчета. Вари се докато се сгъсти самият крем.

Сваляме от огъня, вземаме една правоъгълна тавичка и започваме да нареждаме ред бисквити, ред крем и така докато свършат бисквитите.

Най-отгоре заливаме последно с крема и украсяваме със шаблон сърце, като поръсваме с натрошените орехи, а до тях и със сладкото от смокини. Тортата я поставяме в хладилника за около 2-3 часа.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар