Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с яйчен крем и сладко от смокини

Бисквитена торта с яйчен крем и сладко от смокини

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Бисквитена торта с яйчен крем и сладко от смокини
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Обикновена бисквитена торта с необикновено завладяващ вкус"

Необходими Продукти

  • сладко от смокини - 2 - 3 с.л.
  • бисквити - 2 опаковки или 400 г
  • орехи - 2 - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 с.л.
  • захар - 1.ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме 2 яйца много добре. После поставяме 5 с.л. брашно и започваме да бъркаме докато самата смес стане хомогенна. След като е готова поставяме млякото със захарта на котлона.

На тънка струйка сипваме готовата вече смес към млякото, като непрекъснато бъркаме, за да не се получат топчета. Вари се докато се сгъсти самият крем.

Сваляме от огъня, вземаме една правоъгълна тавичка и започваме да нареждаме ред бисквити, ред крем и така докато свършат бисквитите.

Най-отгоре заливаме последно с крема и украсяваме със шаблон сърце, като поръсваме с натрошените орехи, а до тях и със сладкото от смокини. Тортата я поставяме в хладилника за около 2-3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: