Сладки катми с мед

31/01/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Винаги можете да познаете, кога нещо е приготвено с много желание и много любов, като това "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо509
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме около 200 мл от млякото /хладко/ с маята и към него добавяме 1 с.л. захар, за да подсилим закваската. Към тази смес слагаме 3-4 л. брашно, без да разбъркваме.

Оставяме на топло място за около 15 мин.

Пресявам около 2 ч.ч. брашно, добавям содата, ванилията и солта. Правим кладенче и в него сипваме млякото и закваската. Най-накрая изсипваме предварително разбитите яйца.

Ако има нужда от още брашно добавяме, така че да получим гъста каша. Оставяме да втаса на топло място за около 30 минути в дълбок съд докато удвои обема си.

Печем на сач или в тиган, мажем всяка "дебеланка" с масло. Гарнирам с ароматен мед от магарешки бодил.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар