Мед от магарешки бодил

31/01/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Здраве в бурканче - това е нашето предложение за днес "
Приготвяне40 мин.
Готвене90 мин.
Общо130 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо218
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • магарешки бодил - 260 цвята
  • вода - 4 литра филтрирана
  • кафява захар - 2 кг.
  • лимонтузу - 2 ч.л.

Начин на приготвяне

Цветовете се измиват и накисват във водата /можете да приготвите дозата наполовина- 130 бр. в 2 литра/. За 20 мин. се кипват на силен огън, после съдът се отстранява. Така престояват едно денонощие на хладно.

На следващия ден се вари на бавен огън , докато течността остане наполовина - 2 литра. Прибавя се захарта, за предпочитане кафява и се сгъстява сиропът.

Трябва да оставя следа върху лъжицата. Накрая се добавя лимонтузуту.

Докато е още горещо, се затваря се в сухи буркани, които се обръщат за капачката. А може и да се стерилизира по желание 5 минути от завирането.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар