Ориенталска баница

30/01/2017
"Баница с богата плънка и изкусителни ориенталски аромати, която може да ви накара да забравите всички обещания за диета, които сте дали досега "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 787
  • Преглеждания за месеца219
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет, точени
  • кайма - 400 г телешка
  • карфиол - 250 г
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 малка глава, кромид
  • магданоз
  • олио - 3 с.л.
  • стафиди - 50 г
  • черен пипер
  • кимион
  • сирене - 2 ч.ч. натрошено
  • жълтъци - 3 бр. (1 е за намазване)
  • маргарин - 2 с.л.
  • сол
  • олио - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола нарязваме на розички, лука - на филийки, а магданоза - на ситно. Обелваме тиквичките и ги нарязваме на кръгчета.

В подходящ съд сгорещяваме олиото и запържваме каймата. След това добавяме и нарязаните тиквички, лук, карфиол и стафидите и задушаваме, докато зеленчуците омекнат.

След това подправяме с черния пипер, кимиона и солта. Добавяме и сиренето, което предварително е смесено с 2 жълтъка.

Намазваме тавичка за печене и редим ред от корите, които намазваме с олио. Отгоре слагаме друга кора и слагаме от плънката. По същия начин нареждаме всички кори, като завършваме с кора.

Отгоре я заливаме с разтопения маргарин и намазваме с жълтък. Печем на умерена фурна до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар