Пържоли с мед и горчица

18/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Уникално крехки и сочни пържоли приготвени в специална марината"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 970
  • Преглеждания за месеца521
  • Преглеждания за седмицата132
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 пържоли по 200 г всяка
  • мед - 3 с.л. пълни
  • горчица - 2 - 3 с.л. пълни
  • вино - 100 мл
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото натъркайте с малко сол и черен пипер. Подредете го в тава.

Разбийте заедно меда, горчицата, соевия сос, виното със подправки на вкус и залейте пържолите с маринатата.

Хубаво оваляйте месото, за да може да се маринова от всички страни. Добавете няколко дафинови листа и покрийте съда.

Оставете за 2 часа да престои на хладно. След това сложете да се изпекат в умерено загряна фурна, като първоначално сложите фолио.подобни рецепти тук

5 6
4 5
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ани
Ани
14.03.2013 16:16
Ама, Петров, много си зле...натуропат...много си и учил ти за технологията на готвенето и за процеса за развиване на микроорганизми...
4
1
Мишо
Мишо
27.04.2012 01:32
аз слагам останалата марината върху пържолите в тавата..никога не е излишно повечко :)
2
0
Елена
Елена
25.04.2012 16:59
Маринатата излиза прекалено много за това количество месо. Ще бъде достаточно и половин от това..
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв