вторник, 30 септември

Пържоли с мед и горчица

Публикувана от:
Видяно: 15 291 пъти
Националност: Френска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Пържоли с мед и горчица
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 пържоли по 200 г всяка
  • мед - 3 с.л. пълни
  • горчица - 2 - 3 с.л. пълни
  • вино - 100 мл
  • соев сос - 3 - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • дафинов лист

Приготвяне на Пържоли с мед и горчица

Месото натъркайте с малко сол и черен пипер. Подредете го в тава.

Разбийте заедно меда, горчицата, соевия сос, виното със подправки на вкус и залейте пържолите с маринатата.

Хубаво оваляйте месото, за да може да се маринова от всички страни. Добавете няколко дафинови листа и покрийте съда.

Оставете за 2 часа да престои на хладно. След това сложете да се изпекат в умерено загряна фурна, като първоначално сложите фолио.

4.2 от 13 Гласа

Отзиви (7)

  • 2
    0
    Отговор
    Ани

    2013-03-14, Оценка 5 от 5 за Пържоли с мед и горчица

    Ама, Петров, много си зле...натуропат...много си и учил ти за технологията на готвенето и за процеса за развиване на микроорганизми...
  • 0
    1
    Отговор
    Георги Петров.

    2012-05-17, Оценка 3 от 5 за Пържоли с мед и горчица

    Перфектна вкусотия, която потвърждава по недвусмислен начин неграмотноста на мнооого готвачи по света и у нас. Тези чревоугодници не разбират, че стомахът на човека, не е циганска торба, за да го пълним със каквото ни попадне. Задават ли си въпроса тези хора, как се справя стомаха със толкова видове храна едновременно.Много оригинално е отлежаването около 2 часа на месото след смесването. Време напълно необходимо на микроорганизмите Които са навлезли във цялото съдържание, да се размножът и да произведът свойте ТОКСИНИ. Тези именно токсини правят каймата много по вкусна и ВРЕДНА. Същият процес се получава и при омесването на каймата за направа на кюфтета и кебабчета. Заблуда на ента степен. Да си угодим на езика, а на здравето, МАЙНАТА МУ. За него ще мислим, когато го загубим. Петров - Натуропат.
  • 1
    0
    Отговор
    Мишо

    2012-04-27, Оценка 3 от 5 за Пържоли с мед и горчица

    аз слагам останалата марината върху пържолите в тавата..никога не е излишно повечко :)
  • 1
    1
    Отговор
    Елена

    2012-04-25, Оценка 4 от 5 за Пържоли с мед и горчица

    Маринатата излиза прекалено много за това количество месо. Ще бъде достаточно и половин от това..
  • 1
    0
    Отговор
    Росини

    2012-03-19, Оценка 3 от 5 за Пържоли с мед и горчица

    червено винаги за такива меса
  • 1
    0
    Отговор
    Венци

    2012-03-19, Оценка 5 от 5 за Пържоли с мед и горчица

    Звучи страхотно, ще го пробвам... ама виното какво да е, предполагам червено, или...
  • 1
    0
    Отговор
    мино

    2012-03-18, Оценка 3 от 5 за Пържоли с мед и горчица

    ауу, супер

Вкусна и оригинална рецепта за Пържоли с мед и горчица. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни рецепти за Пържоли с мед и горчица. Вкусни рецепти от нашенската и интернационална кухня. Препоръки за готвенето на Пържоли с мед и горчица в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.