Триплодов мармалад

30/01/2017
Мария Гулековаот Мария ГулековаПомощник Готвач 1x
"Любителите на сладкото всяка година затварят, но ние сме професионалисти и ще приготвим сладко не от един, а от цели три вида плодове "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции30-35
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо137
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите трябва да добре узрели. Почистваме ги от дръжките и костилките, заливаме ги с 2 ч.ч. вода и ги сваряваме до омекване. След като се охладят, ги пасираме.

Измиваме ябълките и ги почистваме от семките. Нарязваме ги на четвъртинки и ги заливаме с 3 ч.ч. вода и ги сваряваме до омекване. След това ги пасираме.

Измиваме прасковите и ги почистваме от костилките. Потапяме ги за 1-2 мин. във вряща вода, след което веднага ги обливаме със студена вода. Обелваме ги и ги пасираме.

Изсипваме трите пюрирани смеси в подходящ съд и слагаме да варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме. Когато мармаладът се сгъсти, прибавяме 2 кг. захар. Доваряваме мармалада, след което, още горещ, го насипваме в бурканчета и стерилизираме 5-10 мин.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар