Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Триплодов мармалад

Триплодов мармалад

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1581k1
Триплодов мармалад1 / 2
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30-35
"Любителите на сладкото всяка година затварят, но ние сме професионалисти и ще приготвим сладко не от един, а от цели три вида плодове"

Необходими Продукти

  • сини сливи - 3 кг
  • ябълки - 3 кг
  • праскови - 3 кг
  • захар - 2 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сливите трябва да добре узрели. Почистваме ги от дръжките и костилките, заливаме ги с 2 ч.ч. вода и ги сваряваме до омекване. След като се охладят, ги пасираме.

Измиваме ябълките и ги почистваме от семките. Нарязваме ги на четвъртинки и ги заливаме с 3 ч.ч. вода и ги сваряваме до омекване. След това ги пасираме.

Измиваме прасковите и ги почистваме от костилките. Потапяме ги за 1-2 мин. във вряща вода, след което веднага ги обливаме със студена вода. Обелваме ги и ги пасираме.

Изсипваме трите пюрирани смеси в подходящ съд и слагаме да варим на силен огън, като непрекъснато бъркаме. Когато мармаладът се сгъсти, прибавяме 2 кг. захар. Доваряваме мармалада, след което, още горещ, го насипваме в бурканчета и стерилизираме 5-10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: