Пилешка манджа с вино

15/10/2011
Цвети
отЦветиНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 003
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито пиле се нарязва на порции. Задушава се до порозовяване в мазнината като се добавя и малко вода. Прибавят се ситно нарязаният лук, а след задушаването му - морковите и целината. Ястието се поръсва с брашното и червения пипер, залива се с вода и се вари на слаб огън.

След омекване на месото сосът се прецежда, зеленчуците се пресоват и се връщат в соса заедно с месото. Задушава се с бялото вино и варенето продължава още 10 минути.

Застройва се с разбитите с киселото мляко жълтъци и се поръсва при сервирането с лимоновия сок и ситно нарязания магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар