Ароматен сироп от бъз

30/01/2017
Sevdalina Irikovaот Sevdalina IrikovaЧирак
"Нямате време! Трябва да приготвите сиропа, докато има цъфнал бъз и трябва да е в количество, което ще ви стигне до догодина "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 744
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • бъз - 30 бр. цвят (от дървесен бъз)
  • захар - 1 кг
  • лимони - 1 - 2 бр. (измит със сода за хляб и вода), нарязан на ситни кубчета
  • вода - 1 л, филтрирана (изворна)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Набраните цветове се поставят в гевгир и се измиват внимателно на течаща вода. Поставят се в емайлиран или стъклен съд. Добавят се лимонът и водата.

С ръка посмачкайте цветовете и парченцата от лимона, за да пуснат ароматите си. Прибира се в хладилника, престоява 24 часа, като се разбърква от време на време и и пак се натискат цветовете и парченцата от лимона.

Извадете ги от хладилника и нека престоят, докато водата стане със стайна температура, бъркайте през това време. Цветовете се изваждат, течността се прецежда.

Добавя се захарта и се разбърква, докато се разтопи. Налива се в шишенца и се кипва за 5 мин. Оставете си в хладилника едно шише за бърза консумация (трае не повече от седмица).

Така цяла година ще се наслаждавате на лековития и ароматен сироп.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Николина Панчева
благодаря за уточнението
1
0
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
02.06.2017 09:32
В рецептата е упоменато. В хладилника оставяме за бърза консумация, а останалото количество стерилизирам. Успех!
1
0
Николина Панчева
аз съм правила но това нещо се държи в хладилник .
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв