Домашни кюфтета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Домашни кюфтета1 / 7
18/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15-20 бр.
"Само миризмата на тези домашни кюфтенца може да ни накара да забравим за всякакви диети!"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг смес телешко и свинско
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 брой
  • хляб - 1 голяма филия сух
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • магданоз - 5 стръкчета накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука накълцайте много ситно и го добавете към каймата в купа. Хляба накиснете във вода и добре го отцедете.

Добавете го към каймата заедно с яйцето и всички подправки. Омесете добре каймата и оставете за половин-един час в хладилника.

От каймата оформяйте леко сплескани топчета, овалвайте ги по желание в брашно и ги изпържете от двете страни в сгорещена мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
511
47
34
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgi
Georgi
Unikalno vkusni stavat
06.02.2019 14:22
лидия
лидия
страхотнарецепта
11.09.2015 16:00
1
wildcoll
wildcoll
наистина стават вкусни :)
26.01.2014 17:08
3