Пълнен лук с наденица и гъби

31/01/2017
"За приготвянето на това предястие се изисква сръчност, а за изяждането му - само апетит и добра компания "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо90
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука като не го режем отгоре .Слагаме го във вряща вода за около 3 мин. Изваждаме и охлаждаме. След това разрязваме отгоре, така че да стане като капак и изчистваме вътрешността с лъжица като гледаме поне 2 слоя от него да останат.

Гъбите измиваме и нарязваме на ситно, слагаме ги да се пържат в малко мазнина, като към тях прибавим и вътрешната част на лука, нарязваме на ситно. Също прибавяме и черен пипер и сол на вкус. Пържим най-много 3 минути.

Наденицата също нарязваме на ситно и я слагаме в малко мазнина, за да се запържи и пълним главите лук със сместа.

Най-отгоре слагаме по една лъжица сметана и ги редим в намаслена тава. Слагаме ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути. Като са готови, ги поръсваме със ситно нарязаният магданоз, захлупваме с капачето и сервираме.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар