Захарни сладки с фондан

31/01/2017
Dora Grozeva
отDora GrozevaПомощник Готвач101242231
"Сладки като сладки, но като добавите и майсторска украса с фондан - истинска радост за очите "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо759
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • масло - 200 грама меко
  • пудра захар - 200 грама
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 400 грама
  • ванилова есенция - 1 чаена лъжица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесва се мекото масло със захарта и ванилията. Разбърква се за кратко, за да не се напукат сладките при печене. Добавя се яйцето и с помощта на миксер се разбива до получаването на еднородна смес. Накрая се добавя по малко брашното, като се меси на ръка до получаване на меко тесто.

Оформя се на питка, увива се със свежо фолио и се поставя в хладилник за един час.

Охладеното тесто се разточва върху набрашнена повърхност на кора с дебелина половин сантиметър. С резец за фондан се изрязват сладките. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене и отново престояват в хладилник за половин час.

След което се пекат на 180 градуса за 10 минутки. Изпечените сладки се охлаждат и после се декорират с фондан, изрязан със същите резци. Залепянето става с леко намазване на сладките с водичка.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар