Желирано пиле и още нещо

31/01/2017
"Страхотно предястие, което е грехота да не сервирате с червено винце "
Приготвяне60 мин.
Готвене200 мин.
Общо260 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. цяло
  • морков - 1 бр.
  • лук - 1 гл.
  • чесън - 6 бр. скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • черен пипер - 6 бр. на зърна
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, премахваме кожата и го слагаме да се вари. Когато заври, махаме пяната и намаляваме котлона с 2 степени надолу, покриваме с капак и варим поне 3 часа.

30 минути преди да е готово месото сложете моркова, лукът, сол, черен пипер и чесъна. Яйцето сварете отделно, да е твърдо сварено поне за около 15 мин.
Когото са готови, извадете всичко от бульона, моркова нарежете на кръгчета, а чесъна и лука на ситно.

Пилето го накъсваме на малки парчета и го слагаме в дълбока тавичка като над него слагаме моркова, лукът и чесънът като ги редим от края и ги редуваме а по средата слагаме яйцата разрязани на две най-отгоре сложете няколко листа магданоз за украса.

Прецедете бульона и го изсипете върху месото оставете да се охлади и сложете в хладилника за няколко часа. Когато се е желирало може да се консумира.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар