Тирамису с течен шоколад

31/01/2017
Diana
отDianaЧирак6110981
"Най-лесният начин да се спасите от изкушението е ... да го изядете до последната хапка "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 949
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От 50 мл силно кафе и 200 мл прясно мляко пригответе капучино. Подсладете го на вкус и ароматизирайте с ликьора. Оставете го да се охлади.

Захарта и жълтъците разбийте на водна баня до получаване на креместа консистенция. Охладете до стайна температура.

Смесете маскарпонето и течния шоколад. Разбийте ги да се смесят. Към тях прибавете охладените жълтъци и отново разбъркайте. Разбийте течната сметана до получаване на твърди връхчета.

Прибавете я при шоколадовата смес и внимателно, с помощта на силиконова или дървена бъркалка хомогенизирайте крема.

В подходящ съд подредете един ред бишкоти, които предварително сте натопили в капучиното. Върху тях разпределете половината от крема. Отново ред бишкоти и втората половина от крема. Така получения десерт оставете на хладно място да престои 12 часа.

Преди сервиране поръсете с горчиво какао или настърган горчив шоколад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!