Пълнен патладжан

31/01/2017
Diana
отDianaЧирак6110981
"Днес ще похапнем вкусно с пълнен патладжан, а рецептата веднага ви я даваме, защото споделеното щастие е двойно по-голямо "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 194
  • Преглеждания за месеца1473
  • Преглеждания за седмицата73
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре патладжана, махнете дръжката и го разрежете на две. Махнете сърцевината и го посолете. Оставете да се отцеди от течността.

Сърцевината нарежете на ситно и също оставете да се отцеди, след което я смесете с пресованата скилидка чесън, топеното сирене, крем сиренето и бекона, който предварително е нарязан на ситно.

Намажете патладжанените лодки със зехтин и разпределете в тях плънката. Нарежете домата на колелца и покрийте пълнения патладжан. Печете в загрята на 220 градуса фурна в продължение на 30 мин.

Извадете ги и ги покрийте със ситно настърган кашкавал. Печете още 15 мин. Преди сервиране поръсете със ситно нарязан копър.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!