Печени бутчета във фурна

01/02/2017
Petia
отPetiaНовак163439
"Само предлагаме, само предлагаме. Но ако не искате, можем да си ги изядем и сами "
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо627
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 5 бр. около 1 - 1.5 кг
  • картофи - 4 - 5 бр. средно големи
  • универсална подправка - за пиле
  • унисос - или соев сос
  • олио
  • бира - или бяло вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват, подреждат се в тавата за печене и се овалват с подправката за пиле (сложих и от подправката за пиле на Магги) и унисоса. Около бутчетата аз сложих и нарязани на едро 4-5 картофа за гарнитура.

Полива се с олио и се добавя малко вода. Аз налях и около 50-100 мл бира, може вместо бира да се добави бяло вино.

Тавата покриваме с алуминиево фолио и я поставяме в предварително загрята на 250 градуса фурна.

Пече се за около 50 минути. След което сваляме фолиото и печем още 15-20 минути до получаване на златист цвят на бутчетата. За да не изсъхват бутчетата след свалянето на фолиото, се поливат със соса, в който се пекат.

Поднасят се с гарнитура по желание и в зависимост от сезона. Аз използвах за гарнитура картофите, които се пекоха с бутчетата. Те станаха много вкусни от подправките.

Вкусно и подходящо за всеки сезон.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар