Кавърма от свинско месо с гъби

18/03/2012
magi yordanovaот magi yordanovaНовак
"Кавърмата си иска много лук, както и мераклии, да я приготвят. Мераклии за изяждането ѝ винаги ще се намерят "
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо27 346
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва и се слага в тенджерка със сгорещено олио. Запържва се докато побелее и се налива гореща вода да го покрие. Задушаването продължава около 1 час.

Пръстен гювеч или по-голям йенски съд се намаслява и в него се слага месото. Прибавят се лука, морковите и гъбите, нарязани на едро, намачкания домат, подправките и две чаши гореща вода.

Накрая се слага размитото брашно и олиото, обърква се. Ястието се пече на умерена температура около час и половина.

Идеална гарнитура към него е задушен ориз или картофено пюре.

От продуктите излизат 5-6 порции.подобни рецепти тук

5 8
4 9
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ann
Ann
18.10.2013 13:58
Рецептата е идеална!Точно така и аз правя кавърмата и винаги е чудесна.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв