Кавърма от свинско месо с гъби

от magi yordanovaНовак
18/03/2012
Приготвяне25 мин.
Готвене150 мин.
Общо175 мин.
Порции5-6
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо26 022
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг.
  • лук - 3 броя
  • моркови - 2 броя
  • печурки - 6 - 7 броя
  • домати - 400 гр., консрева
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • олио - 4 - 5 с.л.

Приготвяне на Кавърма от свинско месо с гъби

Свинското месо се нарязва и се слага в тенджерка със сгорещено олио. Запържва се докато побелее и се налива гореща вода да го покрие. Задушаването продължава около 1 час.

Пръстен гювеч или по-голям йенски съд се намаслява и в него се слага месото. Прибавят се лука, морковите и гъбите, нарязани на едро, намачкания домат, подправките и две чаши гореща вода.

Накрая се слага размитото брашно и олиото, обърква се. Ястието се пече на умерена температура около час и половина.

Идеална гарнитура към него е задушен ориз или картофено пюре.

От продуктите излизат 5-6 порции.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 19 гласували
5 8
4 8
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ann
18.10.2013 13:58
Рецептата е идеална!Точно така и аз правя кавърмата и винаги е чудесна.
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с