сряда, 20 август

Кавърма от свинско месо с гъби

Публикувана от:
Видяно: 19 944 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Кавърма от свинско месо с гъби
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции5-6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг.
  • лук - 3 броя
  • моркови - 2 броя
  • печурки - 6 - 7 броя
  • домати - 400 гр., консрева
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • олио - 4 - 5 с.л.

Приготвяне на Кавърма от свинско месо с гъби

Свинското месо се нарязва и се слага в тенджерка със сгорещено олио. Запържва се докато побелее и се налива гореща вода да го покрие. Задушаването продължава около 1 час.

Пръстен гювеч или по-голям йенски съд се намаслява и в него се слага месото. Прибавят се лука, морковите и гъбите, нарязани на едро, намачкания домат, подправките и две чаши гореща вода.

Накрая се слага размитото брашно и олиото, обърква се. Ястието се пече на умерена температура около час и половина.

Идеална гарнитура към него е задушен ориз или картофено пюре.

От продуктите излизат 5-6 порции.

4.2 от 19 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    Ann

    2013-10-18, Оценка 5 от 5 за Кавърма от свинско месо с гъби

    Рецептата е идеална!Точно така и аз правя кавърмата и винаги е чудесна.

Вкусна и оригинална рецепта за Кавърма от свинско месо с гъби. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите специалитети за Кавърма от свинско месо с гъби. Вкусни рецепти от местната и интернационална кухня. Съвети как се приготвя Кавърма от свинско месо с гъби в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.