понеделник, 30 май

Кавърма от свинско месо с гъби

18/03/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции5-6
Изпрати Кавърма от свинско месо с гъби
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо25 805
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг.
  • лук - 3 броя
  • моркови - 2 броя
  • печурки - 6 - 7 броя
  • домати - 400 гр., консрева
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • олио - 4 - 5 с.л.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил

Приготвяне на Кавърма от свинско месо с гъби

Свинското месо се нарязва и се слага в тенджерка със сгорещено олио. Запържва се докато побелее и се налива гореща вода да го покрие. Задушаването продължава около 1 час.

Пръстен гювеч или по-голям йенски съд се намаслява и в него се слага месото. Прибавят се лука, морковите и гъбите, нарязани на едро, намачкания домат, подправките и две чаши гореща вода.

Накрая се слага размитото брашно и олиото, обърква се. Ястието се пече на умерена температура около час и половина.

Идеална гарнитура към него е задушен ориз или картофено пюре.

От продуктите излизат 5-6 порции.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 19 гласували
5 8
4 8
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ann
18.10.2013 13:58
Рецептата е идеална!Точно така и аз правя кавърмата и винаги е чудесна.
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и оригинална рецепта за Кавърма от свинско месо с гъби. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите специалитети за Кавърма от свинско месо с гъби. Вкусни рецепти от местната и интернационална кухня. Съвети как се приготвя Кавърма от свинско месо с гъби в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.