Телешко със спанак и моркови

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
1114974444932
Телешко със спанак и моркови
Снимка: Нина Иванова
1 / 3
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
10
"Класическа гозба с телешко месце, която си има своите заклети почитатели"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг врат
  • спанак - 800 грама, предварително почистен
  • моркови - 3 бр. мънички, по - вкусни са
  • лук - 1 голяма глава или 2 малки
  • домати - 300 грама пасирани или доматено пюре
  • масло - 3 с.л. краве
  • брашно - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на кубчета и го поставете в тенджера да се вари. Водата трябва да го покрива, но не повече. Наблюдавайте месото, докато се вари и махайте пяната.

След 20 минути добавете моркова, лука и дафиновия лист. Оставете на слаб огън ястието да се вари, докато месото омекне. Варенето е бавно и може да отнеме и 3 часа на слаб огън.

След това добавете доматите, солта и черният пипер. Разбъркайте добре и оставете на котлона.

Прибавете спанака, който предварително е почистен, измит и накъсан на ситно. Разбъркайте добре яденето и оставете на котлона още около 30 минути. Изключете котлона и прибавете маслото. Разбъркайте и оставете още 2-3 минутки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: