Елда с пиле и зеленчуци

31/01/2017
Petya Keranova
отPetya KeranovaНовак183
"Едно позабравено ястие от Българската национална кухня, което, вярваме, ще намери достойно място на трапезата ви "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо924
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете елдата според указанията на опаковката и я отцедете добре.

Нарежете зеленчуците на жулиени, сложете ги в намаслен със зехтин огнеупорен съд и ги запечете във фурната, докато поомекнат, но останат леко хрускави.

Нарежете пилешкото филе на кубчета или жулиени и го задушете за кратко в тиган с маслото.

Овкусете го със сол и прясно смлян черен пипер. После го прибавете към полуготовите зеленчуци, разбъркайте добре, печете още 4-5 мин на 200 градуса.

След като извадите от фурната, прибавете готовата елда, разбъркайте добре и поднесете поръсено със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар