Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хайвер»Хайвер от патладжан

Хайвер от патладжан

magi yordanovamagi yordanova
Новак
9941522k
Хайвер от патладжан1 / 2
18/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"След лятото идва най-вкусният сезон - на хайверите и разядките"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 броя, печени
  • сирене - 100 гр., натрошено
  • яйца - 1 брой, твърдо сварено и обелено
  • кисело мляко - 1/3 ч.ч.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечените патладжани се обелват и нарязват на ситно, слагат се в купа. Към тях се прибавят сиренето и нарязаното на дребни парчета яйце.

Чесънът се счуква и се смесва с киселото мляко, солта и олиото, прехвърля се при патладжаните и се разбърква добре.

Изсипва се в салатена чиния или купичка. Украсява се с клонче магданоз или с нарязано варено яйце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ангелина
Ангелина
Страхотно е
23.06.2013 14:27