Пъстърва с гъст доматен сос

31/01/2017
Diddy Portarska
отDiddy PortarskaЧирак443158
"Приготвите ли соса както трябва, за останалото не се притеснявайте, при всички случаи ще стане вкусно "
Приготвяне30 мин.
Готвене100 мин.
Общо130 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо273
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървите се измиват и се осоляват добре. Слагаме ги в съда, в който ще се пекат, и ги бутваме за около 1 час в хладилника. Като ги поливаме с малко лимонов сок.
Докато рибата се охлажда, приготвяме соса.

Нарязваме лука на полумесеци и го запържваме до омекване. Веднага след това добавяме доматения сос и изчакваме да заври.

След това добавяме брашното и изчакваме да се посгъсти мъничко. След това добавяме и подправките.

Когато времето на рибата за охлаждане премине, я вадим от хладилника и я заливаме с приготвения сос. Мяткаме в във фурната, предварително загрята на 180 градуса. Печем 45 минути.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар