Кюфтенца от киноа

02/02/2017
Рая Пешева
отРая ПешеваНовак8
"Като казахме киноа, опитвали ли сте кюфтенца от киноа? Много са вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4-7
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 512
  • Преглеждания за месеца460
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се измива хубаво и се сварява в съотношение с вода 1:2, докато зрънцата набъбнат и придобият стъклен цвят. Измивате, оцеждате я и оставяте да изстине напълно.

Слагате подправките, яйцето и настъргвате на ситно кашкавала или сиренето. Добавяте на ситно нарязания лук, като можете предварително да го задушите в малко мазнина.

Оформяте малки кюфтенца и овалвате в брашното. Аз използвах брашно от лимец, но може да ползвате всяко друго. Ако ви се разпадат кюфтенцата сложете още 1 яйце за сплав.

Пържете на силен котлон. Отцеждайте ги на кухненска хартия да не са мазни.
Поднасят се с млечен сос.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар