Фусили с моцарела и шунка на фурна

31/01/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру203084674015
"Извадете големите чинии, за да не тичате по няколко пъти за допълнително "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 632
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фусилите се запичат във фурна до златисто. В тенджерка с лъжица сол се загрява вода, сипваме пастата и микса от грах и моркови.

Варим за 8-10 минути и отцеждаме добре. Разбърква се с лъжичка зехтин да не слепват. Шунката се нарязва на ленти, моцарелата се нарязва на кръгчета и се накъсва на парченца.

В купа сипваме доматено пюре, добавя се готварската сметана, разрежда се с вода, като се бърка да се получи сос с умерена гъстота. Овкусява се със сол, черен пипер, риган и босилек.

В тава от йенско стъкло сипваме половината фусили, отгоре се разпределя половината шунка, моцарела и се залива с лъжица от доматено сметановия сос. Следва втори ред фусили, шунка и моцарела със сос.

Поръсва се с настърган кашкавал и запичаме в загрята фурна 170 градуса с вентилатор за 10 минути, колкото да се разтопи кашкавала. Сервираме топло. Няма такава вкусотия, хапва се по всяко време.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!