Телешки рула, пълнени с ориз и бекон

01/02/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40614101
"Изискано и стилно - това е нашето предложение за обяд "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2-4 порции
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо202
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме ситно нарязания лук в 1 с.л. олио. След това добавяме ориза и разбъркваме. Когато оризът се задуши, прибавяме пилешкия бульон и покриваме с капак. Оставяме да ври на слаб огън около 20 мин.

След като го свалим от огъня оставяме за 5 минути да изстине без да вдигаме капака. След това го махаме и разбъркваме добре. През това време нарязваме бекона на кубчета и го смесваме с поизстиналия ориз.

Добавяме и яйцето и подправките. Нарязваме телешкия бут на филийки с дебелина от 1 см и ги начукваме. Във всяка филийка слагаме по 1 с.л. от сместа с ориза и бекона и завиваме на руло.

В подходящ съд сгорещяваме останалото олио. Когато това стане изпържваме рулата, които предварително са оваляни в брашно. След като всички рула са изпържени ги поставяме в чиния.

От мазнината оставяме 1/4 и към него добавяме виното и магданоза. Варим, докато сместа остане наполовина. Добавяме рулата, телешкия бульон и варим под капак на слаб огън около 10-12 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар