вторник, 21 октомври

Мариновани краставички

Публикувана от:
Видяно: 36 150 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии и зимнина
Рецепта за Мариновани краставички
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1 буркан

Необходими Продукти

  • краставици - 200 - 300 гр. корнишони
  • сол - 1 ч. л
  • захар - 1 с. л.
  • оцет - 3 с. л
  • черен пипер - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • копър - цветче 1 бр.
  • лук - 3 филийки

Приготвяне на Мариновани краставички

Подбират се малки и еднакви краставички. Нареждат се в буркани. Добавят се подправките и се долива вода. Затварят се плътно и се стерилизират 10 минути.

Продуктите са за 1 буркан.

3.9 от 12 Гласа

Отзиви (11)

  • 0
    0
    Отговор
    хриса

    2013-09-07, Оценка 5 от 5 за Мариновани краставички

    който обича люто на дъното на буркана сипете оцет до ръбчето след това наслагайте чушлета от бялата топчеста шипка и отгоре заредете краставичките и в/у тях 1 средна главичка лук разцепена на 4,ч.пипер,бахар,копър и малко синапено семе,1равна с.л сол,1с.л с връх захар вода да покрие всичко.Затварям ги със стегната найлонова капачка и ги зареждам на северната тераса да са на светло и хладно но не на слънце.През 2-3 дена ги разтръсквам леко да се разбие маринатата.Забравих ако имам ракия слагам по 1 с.л ако не по 2аспирина.
  • 0
    0
    Отговор
    Дария

    2012-08-23, Оценка 3 от 5 за Мариновани краставички

    1-2 минути според мен са твърде малко..към 8-10 мисля
  • 1
    0
    Отговор
    КЪНЧО ПУ***ДЕРОВ

    2012-08-22, Оценка 3 от 5 за Мариновани краставички

    10 МИНУТИ.... ТОВА Е ПРЕКАЛЕНО МНОГО. 1-2 МИНУТИ Е ДОСТАТЪЧО САМО ДА СЕ ВАКУМИРА КАПАЧКАТА. ЗА 10 МИНУТИ СТАВАТ МЕКИ КАТО... :) И НЕПРИЯТНИ ЗА ЯДЕНЕ. ПОХАБЯВАТЕ МАТЕРИАЛ ВРЕМЕ И ТРУД... :)
  • 1
    0
    Отговор
    еъи

    2010-09-08, Оценка 4 от 5 за Мариновани краставички

    Слагам 1 с.л сол,
    1 ч.л. захар,
    ври само 1-2 мин.
  • 1
    0
    Отговор
    sani4ka

    2010-09-07, Оценка 4 от 5 за Мариновани краставички

    Много са хубави и без да се варят. Оцет до пъстрото на буркана, 1 с.л. равна сол, 1.5 с.л захар, 2 асперина, копър, лук, черен пипер и студена вода и до вечерта са си сменили цвета.
  • 0
    0
    Отговор
    volkan1

    2010-08-28, Оценка 4 от 5 за Мариновани краставички

    Аз ги варя докато станат камофлажни около 4-5 минутки.
  • 1
    0
    Отговор
    rumen

    2010-08-11, Оценка 4 от 5 за Мариновани краставички

    Кисели краставички обичам само с нашенска гроздова. Супер е, опитайте. Наздраве.
  • 0
    0
    Отговор
    надя

    2010-07-26, Оценка 4 от 5 за Мариновани краставички

    10 мин. наистина е много, достатъчно е 5 мин.
  • 1
    0
    Отговор
    desislava

    2010-01-12, Оценка 4 от 5 за Мариновани краставички

    Аз не ги варя. Заливам ги с вряла вода с 4 аспиринчета, затварям ги добре, обръщам буркана с капачката на долу. И така няколко дни и краставичките са твърди и хрупкави.
  • 0
    0
    Отговор
    Ани

    2009-09-11, Оценка 4 от 5 за Мариновани краставички

    10 минути е ужасно много. Най - много 1,5 мин.

Домашна и оригинална рецепта за Мариновани краставички. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни специалитети за Мариновани краставички. Доказани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как се приготвя Мариновани краставички в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.