Мариновани краставички

23/07/2009
Ради
отРадиНовак
"Това е класическата рецепта за мариновани краставички!"
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции1 буркан
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 254
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • краставици - 200 - 300 гр. корнишони
  • сол – 1 ч. л
  • захар – 1 с. л.
  • оцет – 3 с. л
  • черен пипер – 3 зърна
  • дафинов лист – 1 бр.
  • копър - цветче 1 бр.
  • лук – 3 филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се малки и еднакви краставички. Нареждат се в буркани. Добавят се подправките и се долива вода. Затварят се плътно и се стерилизират 10 минути.

Продуктите са за 1 буркан.подобни рецепти тук

5 9
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

хриса
хриса
07.09.2013 11:56
който обича люто на дъното на буркана сипете оцет до ръбчето след това наслагайте чушлета от бялата топчеста шипка и отгоре заредете краставичките и в/у тях 1 средна главичка лук разцепена на 4,ч.пипер,бахар,копър и малко синапено семе,1равна с.л сол,1с.л с връх захар вода да покрие всичко.Затварям ги със стегната найлонова капачка и ги зареждам на северната тераса да са на светло и хладно но не на слънце.През 2-3 дена ги разтръсквам леко да се разбие маринатата.Забравих ако имам ракия слагам по 1 с.л ако не по 2аспирина.
2
2
Дария
Дария
23.08.2012 16:16
1-2 минути според мен са твърде малко..към 8-10 мисля
0
2
КЪНЧО ПУ***ДЕРОВ
КЪНЧО ПУ***ДЕРОВ
22.08.2012 19:41
10 МИНУТИ.... ТОВА Е ПРЕКАЛЕНО МНОГО. 1-2 МИНУТИ Е ДОСТАТЪЧО САМО ДА СЕ ВАКУМИРА КАПАЧКАТА. ЗА 10 МИНУТИ СТАВАТ МЕКИ КАТО... :) И НЕПРИЯТНИ ЗА ЯДЕНЕ. ПОХАБЯВАТЕ МАТЕРИАЛ ВРЕМЕ И ТРУД... :)
12
2

Виж всички коментари или напиши такъв