Огретен от броколи, моркови и картофи

31/01/2017
Petya Keranova
отPetya KeranovaНовак183
"Огретен с бешамелов сос, никой не може да устои на това предложение с нежен аромат на индийско орехче "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 261
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • броколи - 500 г
  • картофи - 2 бр.големи
  • моркови - 5 бр. големи
  • сол - на вкус
  • За соса бешамел
  • зехтин - ако искате да се придържате към класическата рецепта, използвайте масло
  • брашно - 1 препълнена супена лъжица
  • прясно мляко - колкото поеме
  • сол - на вкус
  • бял пипер - прясно смлян
  • индийско орехче - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофите с кората, без да ги разварявате. Обелете ги и ги нарежете на кръгчета, доколкото е възможно, и да не се запазят цели, не е фатално.

Обелете морковите, нарежете ги на колелца и ги варете не повече от 4-5 мин. Разделете броколите на розички и ги бланширайте във вряща подсолена вода за 3 мин.

Намазнете със зехтин подходяща тавичка, сипете вътре продуктите и внимателно ги разбъркайте. Сложете ги в загрята на 200 градуса фурна. Пригответе бешамела, като запържите брашното във зехтина и при непрекъсната бъркане наливате прясното мляко до получаване на гъст сос.

Млякото задължително трябва да е със стайна температура, а не току-що извадено от хладилник, ако искате соса ви да не стане на бучки.

Подправете със сол, млян бял пипер и в никакъв случай не забравяйте индийското орехче! Точно то е, което придава на бешамела онзи неподражаем вкус. Залейте зеленчуците, които само трябва да са престояли във фурната, колкото да се сгорещи съда им и леко запечете в силната фурна.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар