Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гулаш»Телешки гулаш със зелен фасул

Телешки гулаш със зелен фасул

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Телешки гулаш със зелен фасул1 / 2
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 400 г
  • лук - 4 глави
  • зехтин - 100 мл
  • зелен фасул - 400 г
  • брашно - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на кубчета и го запържваме с 50 мл от зехтина. Добавяме и лука, предварително нарязан на ситно. Доливаме вода и оставяме на слаб огън месото да се задушава, докато омекне.

През това време почистваме зеления фасул и го нарязваме на парчета. Добавяме го към вече готовото месо и подправяме със солта и черния пипер. Оставяме да се задушава.

В отделен съд загряваме останалия зехтин и добавяме брашното. Разбъркваме добре и изсипваме месото и зеления фасул.

Добавяме нарязания на ситно магданоз и оставяме ястието да се вари за 10-15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: