Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с пилешко филе и доматен сос

Спагети с пилешко филе и доматен сос

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Спагети с пилешко филе и доматен сос
Снимка: Мина Димитрова
2 / 4
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Един пакет спагети, щипка въображение и буркан кисели краставички - днес обядът е от нас"

Необходими Продукти

  • спагети - 500 г
  • пилешко филе - 500 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 2 скилидки
  • тиквички - 2 малки
  • бульон - 100 мл пилешки или вода
  • доматен сос - 1 бутилка около (700 мл)
  • маслини - 50 г обезкостени
  • зехтин - 3 с.л.
  • босилек - 1/2 връзка
  • риган - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ивици. Лукът и чесънът се почистват, нарязват се наситно. Запържват в 2 лъжици от зехтина.

Прибавя се месото и се запържва до златисто. Налива се бульонът, разбърква се и се сипва доматеният сос. Отново се разбърква, овкусява се с ригана и се готви до сгъстяване. След това се дърпа от котлона.

Спагетите се сваряват във вода със сол. Тиквичките се измиват много добре и се нарязват на ленти. Запържват се в останалия зехтин.

Прибавят се към соса и се овкусява с наситнения босилек, захарта, сол, черен пипер и обезкостените маслини нарязани на колелца.

Сварените спагети се разпределят в чинии и върху тях се сипва соса. Кашкавала нарязваме на ленти и нареждаме върху горещият сос, за да може да се разтопи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: