Говеждо в лучен сос

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Говеждо в лучен сос1 / 2
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • олио - 1/2 ч.ч.
  • говеждо месо - 1 кг
  • сол
  • лук - 2 глави
  • брашно - 1 с.л.
  • доматено пюре - 750 г
  • бульон - 2 ч.ч. от кубче (телешки)
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сгорещяваме зехтина и изпържваме за кратко предварително нарязаното и начукано месо. Изваждаме и го оставяме настрани. В същата мазнина добавяме нарязания лук и сол на вкус и карамелизираме лука.

След това прибавяме брашното и доматеното пюре и разбъркваме добре. Добавяме и бульона и виното и оставяме сосът да заври, като често разбъркваме. Добавяме месото към соса и оставяме да се готви, докато месото омекне.

След като ястието е готово изсипваме месото в порционни чинии, а сосът подправяме с черен пипер, захар и лимонов сок. С готовия сос поливаме месото. Отгоре поръсваме с нарязан на ситно магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: