Пържени пилешки пържоли

18/03/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90410321
"Запържете пилешките гърди, но само за кратко, за да останат сочни!"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 082
  • Преглеждания за месеца207
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 броя пилешки гърди
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • бира - 200 мл
  • яйца - 2 - 3 броя
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Леко начукайте пилешките пържоли, като сте разделите гърдите на две.

Натъркайте ги със сол, черен и бял пипер, накълцан магданоз и ги полейте с бира.

Оставете ги да се овкусят за 30 минути, след което ги оставете за 1 час в гевгир да се отцедят.

Пилешките пържоли се овалват в брашно, разбито яйце и галета и се пържат равномерно в сгорещена мазнина.

Може да ги оваляте само в галета и брашно.

Поднасят се с гарнитура от зеленчуци и резен лимон.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар