Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювеч»Зеленчуков гювеч с елда

Зеленчуков гювеч с елда

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Зеленчуков гювеч с елда1 / 2
31/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Богат веган гювеч, който вярваме ще се услади дори и на почитателите на мръвките"

Необходими Продукти

  • елда - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • олио - 3 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • грах - 1 ч.ч. от консерва
  • магданоз
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме патладжана на парчета. Посоляваме го и го оставяме да престои за 30 мин. за да се отдели горчивия сок.

Изпържваме нарязания лук до златисто. След това добавяме моркова, нарязан на колелца, чушката нарязана на ситно и червения пипер и разбъркваме много добре.

След това добавяме и другите зеленчуци, сол и 1 ч.ч. вода. Оставяме ястието да се готви на слаб огън, докато зеленчуците омекнат.

През това време накисваме елдата в гореща вода за 10 минути. Когато ястието е готово го прехвърляме в гювеч.

Добавяме елдата и смесваме всичко добре. Подправяме със сол и черен пипер и печем на умерена фурна, докато елдата набъбне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: