Плодово руло

31/01/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Съвършенството на това руло е именно в неговите дребни несъвършенства във формата, които подсказват, че е домашно и приготвено с много любов "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 012
  • Преглеждания за месеца145
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с плънката на блата. Заливаме с вряла вода шепа стафиди, оставяме за 5 минути да омекнат.

Почистваме ябълката и нарязваме на малки кубчета. Прецедените стафиди смесваме с нарязаната ябълка, лимоновия сок, ваниловата захар и канелата, оставяме така докато ни потрябват.

За блата разделяме белтъци от жълтъци. При белтъците прибавяме щипка сол и захарта, разбиваме с миксер на пухкав крем.

При жълтъците добавяме олиото, брашното и бакпулвера, разбъркваме до гладка смес. Обединяваме двете смеси бъркайки с шпатула само в една посока.Постиламе тавата с хартия за печене.

Сипваме сместа в тавата и добре разстиламе по дъното на тавата, посипваме с плодовата смес равномерно. Печем в предварително нагрята фурна на 180 градуса за около 10 минути.

Изпечения блат обръщаме върху чиста кърпа, премахваме внимателно хартията от него и навиваме заедно с кърпата на руло.

Докато се охлади напълно си приготвяме крема. Смесваме сметаната със сиренето, ванилията и пудрата захар.

Бъркаме докато получим еднороден, вкусен крем. Развиваме охладеното руло, намазваме с крема и поставяме тук-там плодове от сладко.

Завиваме внимателно рулото и поставяме на студено за половин час. След което, поръсваме леко с пудра захар и украсяваме с разтопен шоколад.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар