Домашно приготвен хляб без мая

01/02/2017
Ели
отЕлиЧирак34825
"Хляб като от едно време. Сподели ако и на теб ти харесва "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 896
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се доста бързо и няма нужда да чакате да втасва. Замесваме брашното, водата и киселото мляко, в което сме сложили и содата. Тестото трябва да е меко и да не лепне по ръцете при работа с него.

Оставаме го в тавата, в която ще го печем, за около 10 минути и можете да го печете веднага, тъй като няма набухвател.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди да го извадите , проверете с шишче дали е опечен отвътре. Когато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба.

Завиваме го с леко влажна кърпа и го оставяме да престои за малко.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар