Кекс Стефания

01/02/2017
"Когато не си в настроение за Руло Стефани, но ти се яде пак нещо месничко - изненадай всички на масата с кекс Стефания "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 974
  • Преглеждания за месеца41
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кайма - 1 кг смес
  • картофи - 0.500 кг
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • кашкавал - 0.200 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите и яйцата добре. Овкусяваме си каймата, ако не е овкусена предварително. Нарязваме картофите, яйцата и краставичките на кръгчета. Намазваме формичката за кекс добре с олио навсякъде.

За да не залепне и да можем да извадим след това кекса без да го нараним, поръсваме и с малко брашънце, за всеки случай. Слагаме на дъното малко от каймата, така че да покрие дъното.

Нареждаме картофите и покриваме с кайма, като притискаме леко каймата. След това нареждаме краставичките, пак кайма, накрая яйцата, и завършваме с кайма. Е може да прибавите и други продукти или да повторите някои според вкуса ви.

Печем на 200 гадуса. Когато е готов, го изкарваме и изваждаме от формичката. Поръсваме го с настъргания предварително кашкавал и го вкарваме съвсем за малко отново във фурната, колкото да се разтопи кашкавала.

Добре е ястието да се сервира топло.

Забележка: Името идва от руло "Стефани" тъй като вкуса и продуктите са почти същите като рулото.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ели
Ели
04.02.2017 13:15
Да, не само изглежда- могат и да се прибавят и гъбки.
0
0
Desimir
Desimir
03.02.2017 20:48
Изгежда доста апетитно :-)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв