Дребни сладки с мас

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Дребни сладки с мас1 / 2
19/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
25 мин.
"Познавачите ще ви кажат, че най-хубавите сладки се правят с мас!"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • мас - 200 г
  • захар - 160 г пудра
  • яйца - 3 жълтъка + 1 белтък
  • ванилия - 2 прахчета
  • сладко - за слепване
  • пудра захар - за овалване
  • какао - 1 - 2 с.л. по желание за тъмни сладки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте захарта, брашното и ванилията. Прибавете към тях маста (на стайна температура), разбитите яйца и 1 белтък. Замесете меко тесто и го ставете за 1 час да почине.

След това го разделете на 2 части. Едната по желание може да размесите с какаото. Разточете едната част на кора с дебелина окло 5-6 мм върху набрашнена повърхност. С формички изрежете желаните фигурки и нареждайте сладките в тава с хартия за печене.

Сложете да се изпекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 5 минути. Готовите сладки слепете 2 по 2 със сладко и поръсете или оваляйте с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Yankova Zheleva
Gergana Yankova Zheleva
Здравейте, исках да попитам за яйцата е рецептата. Слагат се 3 жълтъка + белтък или 3 цели яйца + белтък?
01.02.2019 10:38
Райна Петрова
Райна Петрова
Рецептата е страхотна, сладките станаха много вкусни! Дори ми поръчаха пак да приготвя :)
22.01.2014 18:14
2
2
1
Покажи всички подкоментари