Дребни сладки с мас

19/03/2012
от А.БорисоваНовак
"Познавачите ще ви кажат, че най-хубавите сладки се правят с мас!"
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо19 305
  • Преглеждания за месеца226
  • Преглеждания за седмицата108
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3,4 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • мас - 200 г
  • захар - 160 г пудра
  • яйца - 3 жълтъка + 1 белтък
  • ванилия - 2 прахчета
  • сладко - за слепване
  • пудра захар - за овалване
  • какао - 1 - 2 с.л. по желание за тъмни сладки

Начин на приготвяне

Разбъркайте захарта, брашното и ванилията. Прибавете към тях маста (на стайна температура), разбитите яйца и 1 белтък. Замесете меко тесто и го ставете за 1 час да почине.

След това го разделете на 2 части. Едната по желание може да размесите с какаото. Разточете едната част на кора с дебелина окло 5-6 мм върху набрашнена повърхност. С формички изрежете желаните фигурки и нареждайте сладките в тава с хартия за печене.

Сложете да се изпекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 5 минути. Готовите сладки слепете 2 по 2 със сладко и поръсете или оваляйте с пудра захар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 3
3 2
2 1
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Райна Петрова
Райна Петрова
22.01.2014 18:14
Рецептата е страхотна, сладките станаха много вкусни! Дори ми поръчаха пак да приготвя :)
0
2
Иванка
Иванка
17.07.2014 20:47
Тестото стана ронливо и те се разпадат след печене.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти