Дребни сладки с мас

19/03/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
"Познавачите ще ви кажат, че най-хубавите сладки се правят с мас!"
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо26 785
  • Преглеждания за месеца1622
  • Преглеждания за седмицата386
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • мас - 200 г
  • захар - 160 г пудра
  • яйца - 3 жълтъка + 1 белтък
  • ванилия - 2 прахчета
  • сладко - за слепване
  • пудра захар - за овалване
  • какао - 1 - 2 с.л. по желание за тъмни сладки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте захарта, брашното и ванилията. Прибавете към тях маста (на стайна температура), разбитите яйца и 1 белтък. Замесете меко тесто и го ставете за 1 час да почине.

След това го разделете на 2 части. Едната по желание може да размесите с какаото. Разточете едната част на кора с дебелина окло 5-6 мм върху набрашнена повърхност. С формички изрежете желаните фигурки и нареждайте сладките в тава с хартия за печене.

Сложете да се изпекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 5 минути. Готовите сладки слепете 2 по 2 със сладко и поръсете или оваляйте с пудра захар.подобни рецепти тук

5 6
4 4
3 3
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Райна Петрова
Райна Петрова
22.01.2014 18:14
Рецептата е страхотна, сладките станаха много вкусни! Дори ми поръчаха пак да приготвя :)
1
2
Иванка
Иванка
17.07.2014 20:47
Тестото стана ронливо и те се разпадат след печене.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв