Баклавата на мама

01/02/2017
"Вкусната баклава на мама трябва да бъде споделена, за да хапнат всички от нея "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо756
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • фини кори - 2 бр. точени
  • орехи - 600 г Едро смляни
  • масло - 125 г краве
  • халва - 100 г
  • За сиропа
  • захар - 1 кг
  • вода - 900 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме купа и омесваме смлените орехи с натрошената халва. Разтапяме маслото. Вземаме голяма тава и започваме да редим.

Слагаме 2 кори, след това малко мазнина, после още 2 кори и така до края, като разпределим всички кори на 3 части, за да сложим от плънката на 2 места.

След това нарязваме баклавата и я изпичане на 180°C. Оставяме я да изстине напълно. В това време приготвяме сиропа, като смесваме водата със захарта и го варим до сгъстяване. Оставяме да изстине и заливаме баклавата.

Оставяме поне едно денонощие баклавата, за да се напои хубаво.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ганка Николова Енчева
Дано да ти хареса.
0
0
KaterinaSpasova
KaterinaSpasova
03.02.2017 16:16
Интересна рецепта. Мисля да я пробвам. Благодаря!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв