Солен кекс с джоджен

01/02/2017
Паулина Стоянова
отПаулина СтояноваПомощник Готвач1827122
"За закуска или за обяд - изборът е ваш, а ние обещаваме, че ще е много вкусно!"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции9
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо549
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително трябва да си нарежем на ситно киселите краставички, шунката и печените чушки, като махаме дръжките и семките. Пресява се брашното с бакпулвера.

Яйцата трябва да са престояли на стайна температура поне около 1 час. Пускаме фурната на 170-180 градуса. Намазваме предварително тавичка със масло.

Разбираме яйцата със солта и добавяме олиото. В киселото мляко слагаме содата, за да шупне и добавяме към яйчената смес. Добавяме джоджена, шарената сол и брашното с бакпулвера, разбъркваме с миксер до получаването на гъста смес.

Добавяме киселите краставички, шунката и печените чушки, като объркваме сместа със шпатула. Изсипваме сместа в предварително намазнената тавичка и оставяме да се пече.

Фурната трябва да е на средна температура 160-170 градуса, за да не загори кексът и отвътре да остане суров. Печем за около 30 - 40 минути или до суха клечка.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар