събота, 1 ноември

Задушени свински дреболии

Публикувана от:
Видяно: 4 360 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Карантия
Рецепта за Задушени свински дреболии
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4-5

Необходими Продукти

  • карантия - 1 кг бъбреци, език, далак, сърце
  • оцет - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава, малка
  • вино - 50 - 100 мл
  • мазнина - масло или олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • лимони - 1 брой

Приготвяне на Задушени свински дреболии

Измийте свинските дреболии, махнете ципата на бъбреците и ги сложете във вода с оцета да се изкиснат.

След това ги сварете в тенджера под налягане за 1 час, след като заври.

Извадете карантийките леко да се охладят и ги нарежете на дребно.

Загрейте мазнина в голям тиган и ги сложете да се позапържат. Долейте 50-100 мл вино и похлупете за няколко минути.

Махнете капака и добавете накълцания на полумесеци лук и разполовени или цели скилидки чесън. Разбъркайте и задушете до омекване на лука.

Накрая овкусете с подправките и добавете накълцания магданоз и резенчета лимон.

4.3 от 4 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и уникална рецепта за Задушени свински дреболии. Не намерихте това което търсите? Разгледай останалите рецепти за Задушени свински дреболии. Доказани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Задушени свински дреболии в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй рецепти, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.