Задушени свински дреболии

19/03/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-5
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 657
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4,3 от 5

Необходими Съставки

  • карантия - 1 кг бъбреци, език, далак, сърце
  • оцет - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 глава, малка
  • вино - 50 - 100 мл
  • мазнина - масло или олио
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка накълцан
  • лимони - 1 брой

Начин на приготвяне

Измийте свинските дреболии, махнете ципата на бъбреците и ги сложете във вода с оцета да се изкиснат.

След това ги сварете в тенджера под налягане за 1 час, след като заври.

Извадете карантийките леко да се охладят и ги нарежете на дребно.

Загрейте мазнина в голям тиган и ги сложете да се позапържат. Долейте 50-100 мл вино и похлупете за няколко минути.

Махнете капака и добавете накълцания на полумесеци лук и разполовени или цели скилидки чесън. Разбъркайте и задушете до омекване на лука.

Накрая овкусете с подправките и добавете накълцания магданоз и резенчета лимон.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти