Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Еврейски хляб Хала

Еврейски хляб Хала

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Еврейски хляб Хала
Снимка: Veselina
1 / 3
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Вкусна и романтична препратка към еврейската кухня"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг.
  • мая - 1 пакетче суха
  • захар - ¾ ч.ч
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 2 ч.ч
  • олио - ½ ч.ч
  • сол - 1 с.л
  • олио - за намазване на тестото
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 с.л
  • захар - за поръсване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На стайна температура си изкарваме яйцата. Пресяваме брашното със сито. В купа слагаме брашното и правим кладенче в него. В него добавяме сухата мая и разбъркваме за да се смеси добре с маята.

После прибавяме яйцата, олиото, солта. В водата слагаме захарта и я разбъркваме да се разтвори. Прибавяме и нея. Водата трябва да е топла. Разбъркваме с ръце всичко до получаване на тесто.

Месим го върху набрашнена маса, докато стане гладко. Намазваме тестото с олио и го покриваме с кърпа на топло, за да втаса. Когато е готово го разделяме на 3 части.

Аз го разделих на четири, ще ви се получат по малки хлябове. От всяка една правим топка. Всяка от тези топки се разделя на 3 по-малки части. Трите по - малки части оформяме също като топки.

Всяка от по-малките топки се оформя като дълъг фитил. Сплитаме на плитка всеки 3 фитила и правим хубав завършек. Слагаме плетениците на разстояние една от друга в тава с хартия за печене.

В купа разбиваме 1 бр. яйце и 1 с.л вода. Намазваме хлябовете с четка.

Поръсваме със захар и сусам отгоре.

Печем на 180°С в предварително загрята фурна, докато се изпекат и се зачервят добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: