Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Яйца по шотландски с праз

Яйца по шотландски с праз

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Яйца по шотландски с праз
Снимка: Мария Симова
1 / 2
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Искахме да са по шотландски, но са има и нещо по-така, така се роди тази вкусна рецепта"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр. сварени
  • кайма - 500 г смес
  • праз - 2 с.л. запържен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • яйца - 4 бр. сурови
  • галета - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 400 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиствате яйцата от черупките. Смесвате каймата с пържения праз, 1 яйце, солта и черния пипер на вкус и разбърквате добре. Разделете каймата на пет равни части.

Сплесквате всяка част и поставяте в средата сварено яйце оваляно в брашно.

Увивате яйцето с каймата равномерно на кюфте. Всяко кюфте овалвате в галета, после в разбитите 3 сурови яйца и отново в галета.

В дълбок и тесен съд, нагрявате олиото. Пържите в него кюфтетата едно по едно до кафяв загар.

Поставяте ги върху кухненска хартия за да се абсорбира излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: