Сиропирани сладкишчета с шоколадова заливка

01/02/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваПомощник Готвач2625868
"Много любов е вложена в тази рецепта, усетет я, пригответе сладкишчетата и дарете шастие "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо343
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • яйца – 2 бр.
  • захар – 6 с.л. кристална
  • брашно - 6 с.л.
  • прясно мляко – 6 с.л.
  • бакпулвер – ½ пакетче
  • ванилия – 1 прахче
  • За сиропа
  • вода – 1 ч.ч.
  • захар – 10 с.л.
  • За заливка
  • сметана – 50 мл сладкарска
  • шоколад – 50 г за готвене
  • масло – 1 с.л. краве
  • За украса
  • крем – 2 с.л. натурален, за мазане
  • пудра захар – 1 ч.л.
  • прясно мляко – 2 с.л.
  • коктейлни череши – 6 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С миксер се разбиват яйцата, които са престояли известно време на стайна температура, заедно със захарта, докато стане сместа на пяна. Постепенно се прибавя прясното мляко.

Брашното се пресява с бакпулвера, след което се прибавя към сместа и се ароматизира с две прахчета ванилия. Формички за мъфини от тези, които са за еднократна употреба, се намасляват с олио и се поръсват с брашно. Сместа се разпределя във формичките.

Фурната се загрява предварително на 180 градуса.

Сладкишчетата се изпичат, като при проба със суха клечка за зъби, тя трябва да излезе суха. През това време правим сиропа.

Щом вече са изпечени, сладкишчетата се изваждат от формичките внимателно и се заливат с охладен сироп. Шоколадовият ганаш се приготвя като на водна баня се разтопява шоколада със сметаната и бучка краве масло.

Сладкишчетата се заливат с разтопения шоколад.

Натуралния крем се разбърква с пудрата захар и отгоре се шприцова от този белия крем във формата на кръгче. В него се поставя коктейлна черешка!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Елена Стефанова Йорданова
Дани,Дани,харесвам всичките ти рецепти:)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв