Парфе от кисело мляко с праскови

01/02/2017
Станислава Армяноваот Станислава АрмяноваПомощник Готвач
"Големи почитатели сме на парфетата, особено когато се приготвят толкова лесно "
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 886
  • Преглеждания за месеца521
  • Преглеждания за седмицата269
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • захар - на вкус
  • компот от праскови - 1 бр.
  • желатин - 2 с.л.
  • орехи - 1 к.ч.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Млякото се изцежда в марля едно денонощие. Желатинът се смесва със 15о мл вода за около 15 минути, за да набъбне.

Компотът се прецежда, а плодовете се нарязват и към тях се прибавят нарязаните орехи и изцеденото мляко.

В затопления сок от компота се прибавя желатинът и след като поизстине, се прибавя към сместа.

Разбърква се добре и се изсипва в тортена, кейкова или друга подходяща форма, след което се оставя в хладилник, за да се желира. След като се обърне се украсява с орехи.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Станислава Армянова
Поправка: желатинът се разтваря в 50 мл вода. :)
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв