Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Сочни кюфтета с доматен сос

Сочни кюфтета с доматен сос

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Сочни кюфтета с доматен сос
Снимка: Мария Симова
1 / 6
01/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Така ги обичаме кюфтетата, с вкусен доматен сос, който после да отопим"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • кимион - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • ориз - 3 с.л.
  • пресен магданоз
  • брашно - за овалване
  • за доматения сос
  • олио - 50 мл
  • лук - 2 глави
  • чесън - 1 скилидка
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • домати - 500 г
  • бахар - 3 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата с продуктите за нея и оставете да отлежи за 30 минути. Оформяте кюфтета от нея и ги овалвате едно по едно в брашно. В блендер смилате лука, чушката, морковите, чесъна и ги добавете в нагрятото олио.

Задушавате ги до омекване на зеленчуците. Поръсвате с червен пипер и добавяте 1 литър гореща вода. Посолявате на вкус и добавяте подправките, без магданоза и захарта.

Във врящия сос прибавяте кюфтетата едно по едно. След двадесет минути варене добавяте обелените и смлени домати. Варите ястието още 20 минути. В края на готвенето сосът трябва да покрива кюфтетата, ако е нужно доливате топла вода.

Малко преди да свалите кюфтетата с доматен сос от котлона добавяте захарта и ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
57
40
30
20
12
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Резултатът беше феноменален !??

Илия
04.01.2024 15:54
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Най-добрата рецепта за кюфтетата с доматен сос. Любима класика!
25.04.2023 10:34
2
1
Анонимен
Анонимен
тези кюфтета с доматен сос ми се получиха още от първия път, но обичаме сосчето да е по-гъсто, затова сложих по-малко вода.
28.03.2023 07:29
1
1
Анонимен
Анонимен
водата е много
15.09.2021 11:02
1
1